Maanlander 27 - 3824 MN - Amersfoort info@accordonotaris.nl
033 - 3031420
Accordo Notaris
Hulp nodig bij het kopen van een bedrijfspand?
Familierecht | Rob
Agnes

Koop van een bedrijfspand

De notaris zorgt ervoor dat het bedrijfspand (vastgoed) op uw naam of die van de BV komt te staan. Hij of zij zal met u ook de bijzondere bepalingen doorlopen. Het is verstandig om de overeenkomst en ook het eigendomsbewijs van verkoper door de notaris te laten screenen, om te bekijken of er nog juridische beperkingen zijn. Lees hier alles over het financieren van een bedrijfspand, belastingen en overige zaken die komen kijken bij de koop van een bedrijfspand.

Bedrijfspand financieren

Wilt u investeren in een bedrijfspand? Een bedrijfspand financieren door middel van hypotheek is bij de notaris in vertrouwde handen. We nemen u het werk uit handen door de stukken op te vragen en samen met uw bank en tussenpersoon de noodzakelijke voorbereidingen te verzorgen.

Privé of zakelijk vastgoed financieren

Bij de koop van een bedrijfspand staat u vaak voor de vraag: financier ik het bedrijfspand of ander vastgoed vanuit mijn BV of financier ik privé? Bij een positief ontwikkelende vastgoedmarkt hebben veel ondernemers het bedrijfspand in het verleden privé gefinancierd. De resultaten bij de verkoop van het bedrijfspand waren dan onbelast. De fiscale wetgever heeft hier een stokje voor gestoken door voor een aantal zaken (waaronder vastgoed) een regeling te treffen waarbij de opbrengst in box 1 (progressief) wordt belast.

Overdrachtsbelasting bedrijfspand

Bij de aankoop van een bedrijfspand komen vaak ook vragen als overdrachtsbelasting en BTW aan de orde. Vooral bij een recent gesticht vastgoed is deze vraag actueel. Mocht u zakelijk vastgoed willen verhuren, dan is de BTW ook een item.

De vraag is natuurlijk wat voor u de beste opties zijn als u een bedrijfspand aankoopt. Samen met uw accountant of belastingadviseur maken wij graag met u de afweging.

Wilt u degelijk advies over het aankopen en financieren van vastgoed van de Notaris gespecialiseerd in ondernemingsrecht en dus ondernemers? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.