menu

Om u op weg te helpen bij de start van uw bedrijf worden er op deze pagina 5 tips geven waarmee u succesvol uw eigen bedrijf oprichten kunt.

1.  Zorg voor een haalbaar bedrijfsplan

Voordat u begint met het oprichten van een bedrijf is het noodzakelijk om een haalbaar bedrijfsplan te schrijven. Een bedrijfsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Marktonderzoeken
  • Beschrijving van de bedrijfsactiviteiten
  • Beschrijving van eventuele rolverdeling
  • Concurrentie analyse
  • Financiering

2.  Kies de juiste een rechtsvorm

Het kiezen van de juiste rechtsvorm is een belangrijke keuze. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een eenmanszaak, VOF of vof oprichten of oprichten van een BV. De keuze van de juiste rechtsvorm is van belang omdat er (fiscale) verschillen zitten tussen de rechtsvormen. ACCORDO notaris Amersfoort kan u helpen bij het maken van een keuze tussen de verschillende rechtsvormen. Als de juiste keuze is gemaakt kan ACCORDO u helpen bij bijvoorbeeld de oprichten van een BV.

3.  Bedenk een originele en creatieve bedrijfsnaam

Het bedenken van een originele en creatieve bedrijfsnaam is voor veel startende ondernemers een lastig proces. Dit komt omdat de keuze van uw bedrijfsnaam van grote invloed zal zijn op het verdere verloop van uw bedrijf. Het is van belang dat de bedrijfsnaam herkenbaar is, blijft hangen en daarnaast duidelijk maakt wat u te bieden heeft. Let op: een bedrijfsnaam is noodzakelijk voor de inschrijving bij de KvK, het is niet toegestaan om een bestaande bedrijfsnaam te kiezen.

4. Zorg dat de administratie op en in orde is

Het is wettelijk verplicht om de administratie op te zetten en tevens ook bij te houden. Het is voor u als startende ondernemer van belang om te zorgen dat de administratie op en in orde is. Op deze manier kunt u gemakkelijker btw betalen of nog fijner, btw terugvragen aan de belastingdienst.

5. Controleer of uw bedrijf aan alle eisen voldoet

Er zijn vanuit de overheid en gemeente een aantal eisen waaraan u als startende ondernemer moet voldoen. Hoewel er geen speciale diploma´s zijn voor ondernemers, kan het wel voorkomen dat u thuis het bedrijf wilt starten, maar hiervoor nog geen vergunning hebt. Voor het oprichten van een bedrijf is het noodzakelijk om te controleren of uw bedrijf wettelijk gezien aan alle eisen voldoet.

De notaris helpt bij bedrijf oprichten

Wilt u meer weten over het oprichten van een bedrijf of het oprichten van een stichting? Onze notarissen staan voor u klaar om u te helpen bij vragen over bijvoorbeeld het oprichten een BV of het oprichten van een eenmanszaak. Neem vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer of via de mail, het is uiteraard ook mogelijk om direct een afspraak te plannen met een van onze notarissen.

Vraag aan de notaris? Offerte?

Stuur nu een vrijblijvend bericht!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Wij bellen u terug!