menu

Stichting of vereniging oprichten

Kunt u ons helpen met de oprichting van onze stichting? Wat kost het om statuten op te stellen? Wat heeft u van ons nodig om onze statuten op te stellen? Hoe zorgen we ervoor dat we als bestuursleden niet persoonlijk aansprakelijk zijn? Dit zijn een aantal vragen die wij regelmatig krijgen van besturen van stichtingen en verenigingen. Voor het oprichten van een stichting of vereniging is het wettelijk verplicht om de statuten te laten beschrijven bij een notaris. De oprichting vindt plaats onder toeziend oog van de bestuursleden. De meeste besturen die bij ons notariskantoor aankloppen weten vaak wat het doel van de stichting is. Wij kijken samen met het bestuur om deze doelen om te zetten in een juridische context voor een succesvolle oprichting van een stichting of van een vereniging.

De oprichting van stichtingen en verenigingen goed geregeld

Of u nu een stichting wilt oprichten, een voetbalvereniging of een muziekvereniging: naarmate er meer mensen bij betrokken zijn, u samen meer activiteiten ontplooit en er meer geld in omgaat, worden de belangen groter. Vaak staat er nogal wat op het spel. Het is daarom van belang om de oprichting goed geregeld te hebben door een ervaren notariskantoor.

Aansprakelijkheid voor bestuursleden

Een belangrijke kwestie bijvoorbeeld is de aansprakelijkheid. In welke gevallen is een bestuurder persoonlijk aansprakelijk en een bestuur collectief aansprakelijk? U wilt immers uw privévermogen niet op het spel zetten. En wat gebeurt er als de stichting of vereniging failliet gaat?

Wat doet ACCORDO Notaris voor de oprichting van uw stichting of vereniging?

  • Opstellen van de statuten
  • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • Stevig en juridisch waterdicht fundament
  • ANBI-status
  • Fiscale mogelijkheden
  • Bereidverklaring
  • Advies voor uw oprichting van uw stichting of vereniging

Notaris Amersfoort ACCORDO is onderscheidend door toegankelijke en transparante dienstverlening. U heeft de mogelijkheid om vrijblijvend uw vragen te stellen via telefoon of mail. Wilt u gelijk een vrijblijvende offerte voor de oprichting van uw stichting of verenigingen? Vul het offerteformulier op de site in.

U bent altijd welkom op ons kantoor in Amersfoort, wij zijn er voor uw oprichting van een stichting of Vof oprichten of vereniging.

Vraag aan de notaris? Offerte?

Stuur nu een vrijblijvend bericht!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De stichting en de persoonlijke aansprakelijkheid.

In welke gevallen is een bestuurder persoonlijk aansprakelijk en een bestuur collectief aansprakelijk? U wilt immers uw privévermogen niet op het spel zetten. En wat gebeurt er als de stichting of vereniging failliet gaat?

Vragen? Wij bellen u terug!