menu

Steeds vaker krijgen wij als notaris Amersfoort de vraag wat het verschil is tussen een flex-BV en een ‘gewone BV’. Een flex-bv is geen aparte rechtsvorm maar een flexibelere vorm van een BV. Sinds oktober 2012 geeft de wet meer mogelijkheden voor het oprichten van een BV. Het oprichten van een BV kan voor u als eenmanszaak of een vof oprichten, VOF of als toekomstig ondernemer fiscale voordelen bieden maar ook voordelen op het gebied van aansprakelijkheid. In deze blog leest u over de mogelijkheid voor het oprichten van een flex-BV of een normale besloten vennootschap.

Wat is een flex-BV?

Sinds 1 oktober 2012 meer mogelijkheden om een BV naar eigen wens in te richten (een zogenaamde Flex BV). De oproepingstermijn voor de algemene vergadering wordt verkort en aandeelhoudersbesluiten kunnen eenvoudiger buiten vergadering worden genomen. Afspraken tussen aandeelhouders onderling kunnen statutair worden vastgelegd en zijn zodoende afdwingbaar. De blokkeringsregeling, die ervoor zorgt dat een aandeelhouder niet vrij zijn aandelen mag overdragen, is niet langer verplicht.

Wat is BV?

Een besloten vennootschap is een entiteit die zelfstandig rechten en plichten aangaat. Een BV wordt in de meeste gevallen opricht vanwege de fiscale aantrekkelijkheid. De fiscale aantrekkelijkheid hangt af van de omzet en de hoogte van het loon (is aan regels gebonden). Over het algemeen gaat een BV fiscaal voordeel opleveren bij een omzet van rond de € 100.000. Over de winst van de BV wordt vennootschapsbelasting geheven. Als u winst uitkeert aan de aandeelhouder, betaalt u hierover 25% IB (box 2). Uw salaris wordt betaald door de BV. U bent inkomstenbelasting (box 1 progressief) verschuldigd over uw salari

Verschil flex-BV of een BV oprichten

Notariskantoor Accordo is de specialist op het gebied van het oprichten van een BV of een flex-BV. Op de pagina stappenplan voor het oprichten van een BV leest u wat u moet doen om succesvol u eigen BV op te richten. Voor het oprichten van een flex-BV of een BV kunt u terecht bij onze ervaren notarissen.

Accordo Notarissen uit Amersfoort  

Notariskantoor Accordo uit Amersfoort is onderscheidend door toegankelijke en transparante dienstverlening. U heeft de mogelijkheid om vrijblijvend vragen te stellen over het oprichten van een BV of een flex-BV via telefoon of mail. Wilt u gelijk een vrijblijvende offerte? Vul het offerteformulier op de site in. U bent altijd welkom op ons kantoor in Amersfoort. Onze ervaren notarissen staan voor u klaar!

Vraag aan de notaris? Offerte?

Stuur nu een vrijblijvend bericht!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Wij bellen u terug!