Maanlander 27 - 3824 MN - Amersfoort info@accordonotaris.nl
033 - 3031420
Accordo Notaris
Hulp bij het oprichten van een stichting of vereniging? Accordo staat voor u klaar.
Agnes
Familierecht | Rob
Notaris Judith

Stichting of vereniging oprichten

  • Kunt u ons helpen met de oprichting van een stichting?
  • Wat kost het om statuten op te stellen?
  • Wat heeft u van ons nodig om onze statuten op te stellen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat we als bestuursleden niet persoonlijk aansprakelijk zijn?
  • Wat betekent de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen voor mij?

Zomaar wat vragen die wij regelmatig krijgen van besturen van verenigingen en stichtingen. Maar eerlijk gezegd hebben wij vaak meer vragen aan hen, dan omgekeerd.

Besturen die bij ons notariskantoor in Amersfoort aankloppen, weten meestal wat ze willen. Wat het doel is van hun vereniging of stichting. Wij vragen dan goed door om alle wensen te kunnen vertalen in de juiste, juridische context.

Accordo Notaris Amersfoort

Goed geregeld

Of u nu een stichting wilt oprichten, een voetbalvereniging of muziekvereniging: naarmate er meer mensen bij betrokken zijn, u samen meer activiteiten ontplooit en er meer geld in omgaat, worden de belangen groter. Vaak staat er nogal wat op het spel. U kunt het dus maar beter goed geregeld hebben.

Aansprakelijkheid

Een belangrijke kwestie bijvoorbeeld is de aansprakelijkheid. In welke gevallen is een bestuurder persoonlijk aansprakelijk en een bestuur collectief aansprakelijk? U wilt immers uw privévermogen niet op het spel zetten. En wat gebeurt er als de stichting of vereniging failliet gaat?

Notariskantoor Accordo Amersfoort

Wat doet Accordo voor u als stichting of vereniging?

  • We stellen de statuten op.
  • We zorgen voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
  • We stellen zo nodig de bereidverklaring op (alleen als de bestuurders niet aanwezig kunnen zijn bij de oprichting. Zo weten ze bij ondertekening waaraan ze beginnen).
  • We adviseren u.

Bij Accordo zorgen we voor een stevig en juridisch waterdicht fundament onder uw stichting of vereniging. We attenderen u op kansen, risico’s, regelingen, fiscale mogelijkheden. Noem maar op. Zo wijzen we u (als dat van toepassing is) op de voordelen van een ANBI-status.

Heeft u een bestaande stichting dan is in verband met de invoering van de WBTR het interessant om deze tekst te lezen.

Notariskantoor Accordo is laagdrempelig. Bel, mail of stap gewoon even binnen bij ons in Amersfoort als er iets is. We zijn ervoor.

Een afspraak maken kan natuurlijk ook altijd.

U bent altijd welkom op ons kantoor in Amersfoort, wij zijn er voor uw oprichting van een stichting of Vof oprichten of vereniging.